Apie mus » Naujienos

2020 metų mokytojo vardas suteiktas ir sporto centro treneriui
2020 metų mokytojo vardas suteiktas ir sporto centro treneriui

2020-10-05

Šiemet pirmą kartą buvo pakeisti Kelmės rajono metų mokytojo skyrimo nuostatai, buvo nuspręsta, kad reikia rinkti mokytojus 8 grupėse: ikimokyklinio; pradinio; kalbų; matematikos, informacinių technologijų, gamtos mokslų; socialinio, dorinio, fizinio ugdymo; technologijų, meninio ugdymo; pagalbos specialistų, mokyklos vadovų. 

Fizinio ugdymo grupėje nugalėjo centro vyresnysis imtynių sporto mokytojas Nerijus Peleckis.

 

Nerijaus Peleckio auklėtinių pasiekimai:

2020 m. rajono „Jaunasis metų talentas“ Vilius Mikalauskas;
2020 m. Lietuvos suaugusių laisvųjų imtynių čempionatas iškovoti 2 medaliai;
2020 m. Lietuvos jaunimo  laisvųjų imtynių čempionatas iškovoti 4 medaliai;
2020 m. Lietuvos jaunių laisvųjų imtynių čempionatas iškovoti 5 medaliai;
2019 m. Europos jaunių laisvųjų imtynių čempionatas 10 vieta Vilius Mikalauskas;
2019 m. Europos jaunučių laisvųjų imtynių čempionatas 18 vieta Paulius Leščauskas;
Per 2019 m. sudalyvauta 25 įvairaus rango varžybose bei iškovota 115 medalių ( I vietos  - 43, II vietos – 28, III vietos 44 medaliai);
2019 m. Lietuvos suaugusių laisvųjų imtynių čempionatas iškovoti 3 medaliai;
2019 m. Lietuvos jaunimo  laisvųjų imtynių čempionatas iškovoti 5 medaliai;
2019 m. Lietuvos jaunių laisvųjų imtynių čempionatas iškovoti 6 medaliai;
2019 m. Lietuvos vaikų  laisvųjų imtynių čempionatas iškovoti 5 medaliai;
2019 m. Lietuvos jaunučių laisvųjų imtynių čempionatas iškovoti 8 medaliai;
2019 m. Lietuvos jaunimo  laisvųjų imtynių žaidynės iškovoti 7 medaliai;
2019 m. Lietuvos jaunučių  laisvųjų imtynių žaidynės iškovoti 8 medaliai;

 

Nerijus Peleckis savo darbe naudoja savitą treniruočių metodiką, užsiėmimai išsiskiria kūrybiškumu, netradiciniais treniruočių metodais. Dėl to auklėtiniai baigę laisvųjų imtynių programą  ir toliau renkasi ugdymo įstaigas, kuriose galėtų ir toliau siekti sportinių rezultatų. Treniruočių patirtimi dalinasi su kitų rajonų treneriais. Sporto mokytojas drąsiai išbando naujoves per užsiėmimus, taip pat ir informacines technologijas, o rezultatai žavi ne tik auklėtinius, bet ir jų tėvus. Iš visų varžybų grįžta su gausiu auklėtinių medalių ir pergalių bagažu. Nuolatos auklėtiniai dalyvauja įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėse ir atstovauja Lietuvą tarptautinėse varžybose.  Auklėtinis Vilius Mikalauskas už pasiektus rezultatus ir aktyvią veiklą išrinktas 2019-2020 mokslo metų  rajono „Jaunasis metų talentas“ .

 

Nerijus Peleckis pats organizuoja tarptautines stovyklas, į kurias atvyksta sportininkai iš Latvijos, Rusijos ir Lietuvos. Su savo auklėtiniais vyksta į tarptautines stovyklas, kuriose ne tik treniruoja vaikus, tačiau ir praveda parodomąsias treniruotes ir dalinasi seminaruose savo kaip trenerio patirtimi, pristato treniravimo sistemas. Skiria daug dėmesio praktiniam teorinių žinių taikymui, po pratybų ir varžybų peržiūri vaizdo medžiagą, mokydamas vaikus analizuoti ir stebėti savo bei priešininkų klaidas ir stipriąsias puses. Mokinius skatina dalyvauti, kuo daugiau varžybų, taip įtraukdamas ir kitus kolegas bendriems projektams. Dažnai matome treniruotėse atvykusius iš kitų sporto centrų trenerius kurie veda užsiėmimus, tuo plėsdamas savo žinias ir tobulindamas savo, kaip sporto specialisto kompetencijas.

Sporto mokytojas nuolat kuria įvairias užduotis auklėtiniams integruodamas šiuolaikines technologijas ir pasitelkdamas netradicinę treniruočių metodiką.  Jo užsiėmimai išsiskiria intensyvumu ir aktyvumu, auklėtiniai būna labai aktyvus. N. Peleckis organizavo seminarą sporto mokytojams ir rajono fizinio ugdymo mokytojams tema „Trenerio ir sportininkų bendravimas ir bendradarbiavimas.

Pačius auklėtinius skatina būti išradingiems ir leidžia eksperimentuoti.  Užsiėmimus veda ne tik sporto centro imtynių salėje, tačiau ir kitose erdvėse, parke, miške, sporto aikštelėse.

Kaip sporto mokytojas Nerijus pasižymi geru strateginiu mąstymu, sugeba operatyviai priimti sprendimus, susijusius su treniruočių valdymu, rūpinasi savo auklėtinių mokslo pasiekimais, buitimi, sveikata, bendra savijauta ne tik treniruotėse, tačiau ir namuose.

 

SVEIKINAME SPORTO MOKYTOJĄ NERIJŲ PELECKĮ